More info
tags: Onderhoud Brandblussers – Leveranciers Onderhoud Brandblussers – Handelaars Onderhoud Brandblussers – Bedrijven Onderhoud Brandblussers – Expert Onderhoud Brandblussers –
Wenst u meer info over wat zijn de stappen in een grondig onderhoudsproces voor brandblussers kijk dan vlug op https://www.ansul.be | Wat Zijn De Stappen In Een Grondig Onderhoudsproces Voor Brandblussers
Brandblussers: Wat zijn de stappen in een grondig onderhoudsproces voor brandblussers?
Als bedrijfseigenaar of facilitair manager is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jouw gebouw en alle aanwezige apparatuur en materialen veilig zijn voor iedereen die er werkt, woont of op bezoek komt. Een van de belangrijkste aspecten van brandveiligheid is het regelmatig onderhouden van brandblussers. Maar wat houdt dit in en welke stappen moeten worden genomen voor een grondig onderhoudsproces? In dit artikel leggen we alles uit over brandblussers en hun onderhoud.
Hoe werken brandblussers?
Voordat we de stappen in het onderhoudsproces bespreken, is het belangrijk om te begrijpen hoe brandblussers werken. Brandblussers zijn ontworpen om verschillende soorten branden te blussen door gebruik te maken van speciale blusmiddelen. De meest voorkomende brandblusser gebruikt een schuim- of poederblusser, maar er zijn ook CO2- en waterblussers beschikbaar. Alle brandblussers hebben echter drie belangrijke componenten: een druktank, een blusmiddel en een klep of hendel om het blusmiddel vrij te geven.
Stap 1: Visuele inspectie
De eerste stap in het onderhoudsproces van brandblussers is een visuele inspectie. Dit moet minstens één keer per maand worden uitgevoerd, maar het wordt aanbevolen om het wekelijks te doen. Tijdens deze inspectie controleer je of de brandblusser op de aangewezen plaats hangt, goed zichtbaar en toegankelijk is. Controleer ook of er geen beschadigingen of lekkages zijn en of de drukmeter zich in het groene gebied bevindt.
Stap 2: Jaarlijkse controle
Eenmaal per jaar moet een gecertificeerde onderhoudstechnicus de brandblussers grondig controleren en onderhouden. Tijdens deze jaarlijkse controle wordt de brandblusser gedemonteerd en geïnspecteerd op eventuele beschadigingen of slijtage. Vervolgens worden de druk en het blusmiddel gecontroleerd en indien nodig bijgevuld of vervangen. Ook wordt de slang gecontroleerd en indien nodig vervangen.
Stap 3: Hydraulische test
Om de vijf jaar moeten de schuim- en poederblussers een hydraulische test ondergaan. Dit is een druktest om te controleren of de druktank nog steeds veilig en effectief werkt. Deze test wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf en als de brandblusser slaagt voor de test, wordt hij gemarkeerd met een datumstempel.
Stap 4: Periodiek onderhoud
Naast de visuele inspectie en de jaarlijkse controle, moet een brandblusser ook periodiek onderhoud ondergaan. Dit betekent dat hij, afhankelijk van het type blusser, om de vijf of tien jaar volledig moet worden gereviseerd. Tijdens deze revisie worden alle onderdelen van de brandblusser vervangen of gereviseerd om ervoor te zorgen dat hij nog steeds voldoet aan de hoge veiligheidsnormen.
Conclusie
Een grondig onderhoudsproces is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw brandblussers te allen tijde veilig en effectief zijn. Naast het volgen van deze stappen, is het belangrijk om ook goed op de hoogte te zijn van de geldende wet- en regelgeving omtrent brandbeveiliging in jouw land. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw gebouw en iedereen die erin werkt veilig zijn.
Als je meer wilt weten over het onderhoud van brandblussers en andere brandbeveiligingsproducten, neem dan contact op met Ansul, jouw specialist op het gebied van brandbeveiliging. Met onze jarenlange expertise en ervaring zorgen wij voor een veilige en betrouwbare omgeving voor jouw bedrijf of gebouw. Bezoek onze website voor meer informatie over onze diensten.
Wat zijn de stappen in een grondig onderhoudsproces voor brandblussers
!–StopPubText–>.